torsdag 4. september 2008

En enkel bok laget med Cricut

Denne boken laget jeg som takk til en ansatt i barnehagen til trollebolle (sønnen min). Den er laget med Cricut maskinen og Plaintin Schoolbook, som følger med den største maskinen. Tror man også får kjøpt denne løst nå.

Forsiden:


En av sidene inni pyntet:


En annen pyntet side:


Endel av dere har spurt meg om hordan jeg har laget denne boken, så jeg tenkte jeg skulle forklare det her:

Først må du passe på at Mix 'n Match er , Paper Saver må være av, og viktigst av alt - Endcaps funksjonen på tastaturet må være på.

Jeg har valgt å bruke en dekorativ avrunding på venstre side av boken, så oppskriften ble litt annerledes.

Slik tastet jeg ordet:
"T": - mellomrom - T
"A": - mellomrom - mellomrom - A
"K": - mellomrom - mellomrom - mellomrom - mellomrom - K
"K": - mellomrom - mellomrom - mellomrom - mellomrom - mellomrom - mellomrom - K

Deretter var det skyggenes tur. Trykk på End caps Shadow i steden for End caps og gjenta den overstående oppskriften. Deretter limer du utskriften med bokstavene på skyggene. Så er det på tide å finne frem saksen. Klipp enkelt og greit rundt bokstavenes ramme på høyre side som dere kan se jeg har gjort på bildet, så vil dere få en bokstavside ferdig. Gjør dette med alle sidene.

Og da kan dere binde den sammen med en Bind-it maskin eller klippe hull og bruke bånd, ringer eller annen måte å sette dem sammen på.

Til slutt noen tips:

Det er ikke nødvendig å bruke mer enn ett mellorom mellom hver bokstav når bokstavene vil være "forståerlige" selv om de blir delvis overlappet. Eksempler er A, E, O, V, D, U og flere andre,litt avhengig av hvilken bokstav som står foran. I mitt eksempel ble K'ene lettere overskygget av bokstavene foran, slik at de ikke ble så leselige som foran.
A'en skygget over K'en, og K'en over neste K. Derfor måtte jeg ha to ekstra mellomrom på begge K'ene for å få dem til å synes skikkelig.

Dersom du er usikker på om bokstavene vil overlappe hverandre på en uleselig måte, kan jeg anbefale å kutte ut bokstavene på et billig papir. Jeg kan anbefale de billige blokkene i A3 størrelse fra Nille. Dere behøver ikke kutte ut skyggene, bare teksten. Legg dem oppå hverandre og se om de vil skygge ut noen av bokstavene i ordet du vil kutte ut. Om dette skjer, må du legge til ett eller to mellomrom på alle de påfølgende bokstvene fra og med den som ligger etter bokstaven som skygger.

En annen ting er størrelsen. Høyden på boken er avhengig av lengden på ordet. Dersom ordet er veldig langt (eksempel "God Jul"), vil boken være mye lavere i høyden fordi siste side med siste bokstav vil mtte være veldig lang. Har du de lengste mattene, 12 x 24 inches, som følger med den store maskinen, vil mulighetene være flere enn med matter som bare er 12 inches lang. Men en 8 cm ( 3 1/4 inch) høy bok gir opp til 5 bokstaver, 6 dersom det er smale bokstaver i ordet.

Dersom dette var vanskelig å forstå uten bilder, vil jeg gjerne ha en tilbakemelding. Da kan jeg få til en ny versjon med bilder.